Вхід на сайт

Ел. пошта:
Пароль:

Реєстрація на сайті

Призвіще: Область:
Ім'я: Населений пункт:
    По батькові: Номер телефону:
    Ел. пошта: Компанія:
      Пароль: Посада:
      Повторіть пароль: Рік початку роботи:
      Фото:
      З правилами розміщення об'єктів погоджуюсь

      Забули пароль?

      Вкажіть ел. пошту — ми надішлемо Вам новий пароль для входу
      Ел. пошта:

      Проблема на сайті

      Закрити
      Ваш e-mail:
      (необов'язково)
      Розкажіть нам, що сталось

      Обсяг введеного в експлуатацію житла в Україні зріс на 55,4%

      16 серпня 2012, 11:51 переглядів: 3981

      За I півріччя 2012р. в Україні прийнято (введено) в експлуатацію 4240,6 тис.м2 загальної площі житла, з яких 1678,3 тис.м2 (або 39,6% загального обсягу житла) – відповідно до Порядку прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, затвердженого наказом Міністерства  регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Про це  повідомили у Держстаті. 

      Значну частину (71,5%) загального обсягу житла прийнято в експлуатацію в одноквартирних будинках,  28,3% – у будинках із двома й більше квартирами та 0,2% – у гуртожитках.
      Обсяг прийнятого в експлуатацію житла за I півріччя 2012р. порівняно з відповідним періодом попереднього року зріс на 55,4%, при цьому без урахування житла, прийнятого відповідно до Порядку, – на 17,4%. Загальна площа житла, прийнятого в експлуатацію в одноквартирних будинках, зросла у 2,3 раза.

       

      Державна архітектурно-будівельна інспекція України констатує значне (більше ніж у 1,5 раза) зростання будівельної активності в Україні. 

      Так, за червень 2012 року було зареєстровано 8555 дозвільних документів на початок будівельних робіт, у липні – 9235 документів, в той час як за аналогічні періоди минулого року було відповідно зареєстровано лише 4595 та 5773 документи.

      Усього ж за минулий рік було офіційно розпочато 47 963 об’єктів будівництва різних категорій складності та прийнято в експлуатацію 52 191 об’єкти. А за сім місяців поточного року вже розпочато будівництво 51014 об’єктів, 99% з яких – за декларативним принципом, прийнято в експлуатацію – 50 942 об’єкти.

      "Така позитивна статистика говорить про те, що містобудівна політика держави позитивно впливає на розвиток будівельної галузі. А дозвільна система стала простішою, чіткою та зрозумілою для громадян, адже більшість наших замовників – це фізичні особи",- зазначив голова Держархбудінспекції України Олександр Рибак.

      Як повідомляв УНН, в Україні налічується 16 тис. об’єктів недобудов.

      "В Україні існує 16 тис. об’єктів недобудов. 4 тис. із них – недобудови з категорії "житло". 100 тис. інвесторів вклали власні гроші в будівництво, а забудовник не виконує свої зобов’язання перед ними. Ми хочемо поділити недобудови на кілька категорій. Перша – благонадійні за кошторисом, тобто збудовано рівно стільки, скільки було вкладено грошей. Друга – умовно нормальні, тобто такі, де за рахунок кризи було втрачено невелику кількість грошей, яку тепер хтось має надати. Відповідальність за добудову лежить на місцевих органах влади, які виділяють ділянки під забудову", – сказав  Віце-президент Конфедерації будівельників України Ігор Лисов.

      Джерело:  УНН

       

      Коментарі